Отслабването не е игра на числа.
Не е нужно да броиш калории

тествай безплатно за 7 дни
Научи Повече

Добре дошъл в първият интерактивен курс за отслабване.

Тук ще научиш с прости думи как всъщност работи тялото ти. Ще се научиш да се храниш наистина здравословно. За целта ще разбием всички митове за храненето, с които живеем в момента. Друга основна част на курса - ще се научиш да се справяш със стреса и ще усвоиш тайната на качествения сън.

Неща много по-важни от която и да е тренировка.

Яж по-малко, тренирай повече - Защо формулата не работи?

Знаеш ли, че 95% от хората, които минат на диета, качват повече от свалените килограми, веднага след като приключат с диетата.

Трупането на мазнини не се дължи просто на преяждане, мързел или гени. И тъй като проблемът идва от друго място, не можем да очакваме, че решението ще е "Яж по-малко, тренирай повече". Всъщност, почти всички хора се опитват да правят точно това и не постигат желаните резултати.

Повечето диети и програми дори не обръщат внимание на темата - Защо и как всъщност трупаме мазнини? Причината е проста. Ако хората знаеха причините за надебеляването, щяха да обърнат повече внимание на нещата, които правят. И няма да им се наложи да минават повече на диета.

Но тогава цялата фитнес индустрия ще рухне.

 • Броене?

  Нямаме нито нужда, нито полза от броенето на калории.

  Нямаме нито нужда, нито полза от броенето на грамове протеини, въглехидрати или мазнини.

 • Митове?

  Нямаме нужда да се храним през 2 часа.

  Закуската не е най-важното хранене за деня.

  Не е нужно да прекарваш часове в кардио тренировки.

Яж по-малко, тренирай повече.
Звучи логично, нали?

Има ли научно обяснение за това?

Не. Никакво.

Всъщност, това би работило ако тялото поддържа скоростта на метаболизма си, след като намалим калориите и започнем да изгаряме допълнително калории с тренировките. Уви, тялото си има изградени механизми, които са предназначени за оцеляване. Точно тези механизми саботират всички, които просто се опитват да се хранят с по-малко и да тренират повече.

Като отговор на по-малкото храна и повечето изразходвана енергия с тренировките, тялото забавя метаболизма и засилва глада. И понеже това не е достатъчно, когато започнем да се храним нормално - първата работа на тялото е да натрупа дори още повече запаси от енергия (мазнини), защото се опитва да ни подготви за най-лошото. Точно за това диетите не работят.

Какво можеш да направиш тогава?

 • Какво?

  Научи, кои са системите на тялото, които го карат да трупа мазнини.

 • Защо?

  Научи от какво са провокирани тези системи, и кога тялото ти ще започне да трупа мазнини.

 • Как?

  Научи как да накараш тялото си да гори мазнини, без да активираш защитните му системи.

За добро или лошо, процесите, които карат тялото ти да трупа мазнини, влияят и на други телесни характеристики:

 • количеството енергия, с която разполагаш
 • увереността
 • либидото
 • щастието
 • съня
 • емоционалността
 • стрес

Възстановявайки баланса в тялото ти и правилното му функциониране, не само ще се отървеш от излишните мазнини, но ще повлияеш положително на цялото ти тяло, в частност на по-горните характеристики.

Формулата за по-добър живот е много проста. Но трябва да те предупредя. Изисква се да направиш нещо. Няма магически хапчета, които да свършат работата вместо теб. Няма 5 минутни тренировки, които да ти покажат прекия път към успеха. Трябва просто да направиш промени в начина си на живот. Съжалявам, но това е част от сделката.

Тези промени се разпростират отвъд диетите и тренировките. Включват често пренебрегвани неща като сън, контролиране на стреса, да се вслушваш в тялото си, детоксикация и подобряване на храносмилателната система. Това са истинските съставки на рецептата за здраве, за дълготрайност отслабване и по-малко болести.

Но трябва да знаеш, че тези съставки са зависими една от друга. Ако прецакаш дори една от тях, това означава, че прецакваш и останалите.

Какво получаваш като се запишеш за курса?

 • Достъп до обучителните материали в сайта.

  Интернет е пълен с безкрайно много информация. Ужасно трудно е да отсееш най-важното и вярното. При това, ще е възможно само ако успееш да разбереш техническия жаргон, който е използван.

  Това е една от силните страни на курса. Стремя се информацията в него да е ограничена. Т.е. да не те засипвам с ненужна информация. Но пък тази информация, която е подбрана да има най-голям ефект върху теб. Старая се да я поддържам възможно най-проста, за да е достъпна за всеки. Без термини и технически жаргон.

  За съжаление съществуват много митове, с които живеем и които е нужно да разбием. За това обучителните материали не са малко.

 • Достъп до задачите в сайта

  Знаеш ли, че 40% от решенията, които взимаш всеки ден, са автоматизирани? Т.е. успеха ти зависи от неща, които не можеш да контролираш съзнателно.

  За това в курса има изградени задачи. Тези задачи целят да ти помогнат да замениш лошите навици с по-здравословни. Така ще си гарантираш не само дълготраен успех, но и ще ги автоматизираш.

 • Достъп до общността ни

  Знаеш ли, че ако човек не преминава сам през дадена трудност, има 50% по-голям шанс да се справи.

  Подкрепата от хора, които преминават през същото като теб е безценна. Винаги ще има на кой да се похвалиш или оплачеш, и знаеш, че той ще те разбере, защото върви по същия път като теб!

Какво няма да намериш в курса?

 • Хранителен план

  Не обичам ограниченията.

  Не обичам да казвам на хората, какво и колко да ядат.

  Храненето трябва да е забавно. А когато някой ти казва какво да правиш, ти отнема цялата креативност и наслада от процеса. За това няма да го откриеш в курса.

  Няма да броиш калории. Няма да броиш протеини, въглехидрати или мазнини. Няма да ядеш под грамаж. Имаш пълната свобода, въпреки, че ще трябва да наблягаш на определени групи храни.

 • Тренировъчен план

  Повечето хора са ужасно стресирани и нямат нужда от допълнителни изтощаващи тренировки. Това само би влошило нещата.

  Разбирам, че много хора не обичат да ходят на фитнес. Други не обичат да правят изтощително кардио. И нямат нужда.

  Това е и причината за провала на повечето хора. Защото правят досадни неща. Неща, които не им доставят удоволствие. На хората не им липсва мотивация или дисциплина. Просто трябва да правят нещата, които обичат. Просто е.

Кратко описание на причините за трупане на мазнини

 • Инсулинова резистентност

  Най-просто казано това е невъзможността на тялото да оползотвори храната - ако клетките в тялото ти не могат да приемат храната, която му даваш, то ще реши, че е излишна и ще я трупа като мазнини - без значение колко калории приемаш на ден.

 • Възпаления

  Различни възпаления в тялото ти могат да засилят инсулиновата резистентност (виж предишната точка), с което да пречат на клетките ти да усвояват храната. А с това тялото трупа по-лесно мазнини.

 • Токсини

  Тялото ти всекидневно се бори с токсини, на които е изложено, но много често не успява да се справи с огромните количества, и с цел да те предпази и запази жив, то заключва токсините в "затвор от мазнини". Тялото не се интересува как изглежда, а просто иска да оцелее.

 • Дисбаланс на половите хормони (Тестостерон и Естроген)

  Дисбаланс на половите хормони може да доведе до възпаления в тялото, които да доведат до инсулинова резистентност, които да доведат още по силен дисбаланс на половите хормони и невъзможност на тялото да оползотвори храната. Това е един омагьосан кръг, от които трудно се излиза.

 • Дисбаланс на хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза (тироидни хормони)

  Щитовидната жлеза управлява метаболизма ти. Ако не работи правилно, метаболизма ти страда. А с това, тялото ти е по-предразположено към трупане на мазнини.

 • Проблеми с храносмилателната система

  Ако не усвояваш както трябва храната, която приемаш - тялото ти ще гладува, а когато гладува то се опитва да трупа колкото се може повече енергия за в бъдеще, и да забавя всякакви важни процеси в тялото, за да не се хаби излишна енергия.

  В същото време хранителни алергии могат да засилят възпаленията в тялото и да повишат количеството токсини, които влизат в кръвта, а за тях вече знаеш, че не са желани.

 • Стрес

  Когато тялото е под стрес, то е в режим на оцеляване. Това означава, че в този момент то не се интересува от храносмилане, секс, възстановяване и регенериране - и не работи ефективно. То иска просто да оцелее и да натрупа енергия за в бъдеще - не се интересува как изглежда.

  В същото време, високите нива на стрес засилват възпаленията, пречат на тялото да се изчисти от токсините, създава дисбаланс на половите хормони и т.н. и т.н. Стресът може да повлияе негативно на всички от по-горе изброените точки. И лошата новина е, че повечето от нас се разхождаме в режим "оцеляване" по цял ден, без дори да подозираме.

Запиши се за курса

Ако всичко това те е накарало да се замислиш дори и съвсем малко, бих те посъветвал да се регистрираш в курса. Първите 7 дни са безплатни и не изискват абсолютно нищо от теб. Ще научиш някои нови неща, ще си изясниш други и ще те накара да действаш. Можеш да се откажеш по всяко време. Без въпроси.

Регистрирай ме
тествай безплатно за 7 дни